Kirándulási lehetőségek


-Csorváson a Hudák Család Kéziszövő Műhelye, ahol népi szőttesek és szőttesből készült magyaros viseletek láthatók és megvásárólhatók.

 

-Kirándulás Csorváson a város szívében található katolikus-, református-, evangélikus templomok; Bartók Emlékmű; Millenniumi Díszkút; Reck kúria; Európában ritkaságnak számító erdélyi hérics (márciusban )megtekintésével, helyi termék bolt  kínálatának megtekintése, helytörténeti gyűjtemény 

-Major Pál biokertész kertjének megtekintése, ahol bio földiepret és sárgadinnyét termesztenek.

-Brezsnyik György tanyáján szabadtartásban nevelt őshonos, törzskönyves mangalicák megtekintése. Itt alkalom nyílik a vásárlásra is.

-Kondorosra   a Rózsa Sándor által is sokat látogatott híres betyárcsárdába, ahol a Csárdamúzeum tekinthető meg és a csárdában ebédelhet a kedves vendég.

-Kardoskúton a Fehér-tó és a Körös-Maros Nemzeti Park állatvilága (szürkemarha, rackajuh…).

-Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház, az evangélikus Nagytemplom és a Jókai Színház tekinthető meg.

-Gyulán meglátogatható a Vármúzeum és kellemesen kikapcsolódhat a Várfürdő gyógy- és élményfürdőjében.Sétahajózás a Szanazugban a Körösön.

-Szabadkígyóson a Wenckheim kastély parkja és könyvtárterme várja a látogatókat.

-Szarvason az Arborétumban tett séta és hajókázás nyújthat kikapcsolódási lehetőséget.

-Mezőhegyesen a nagymúltú Ménesbirtok található.

-Orosházán ellátogathat a Rágyánszki Arborétumba, a Darvas József Emlékházba, a Szántó Kovács Múzeumba. Gyopároson meglátogathatja a Gyógy-, Strand- és Élményfürdőt, melynek vize alkalmas többek között mozgásszervi bántalmak kezelésére.